Røyken Jazzforum

Saturday @ 20:00

Slemmestad, Norway

Concert: El Muro Tango & Tora Augestad

Gig Details

Admission:
200 NOK

Det kritikerroste tangobandet El Muro Tango har opplevd en eventyrlig medvind siden oppstarten i 2016. Med en solid dose energi, fengslende melankoli og fintfølende lekenhet formidler gruppen autentisk argentinsk tango med et friskt og moderne tonespråk. I november legger de ut på Norgesturné og har med seg den prisbelønte norske vokalisten og skuespilleren Tora Augestad. Det inviteres til en forrykende tangokonsert med lidenskapelige musikk og heftige rytmer!

Opprinnelig skulle den argentinske sangerinnen Inés Cuello til Norge i november med El Muro Tango, men på grunn av av restriksjoner i forbindelse med covid-19 har hun dessverre måttet avlyse.

El Muro Tango ga ut sitt debutalbum Nostálgico på Galileo Music i 2018 til strålende kritikker i den internasjonale pressen. «Håndverket her er eksepsjonelt. Dette er kvalitetsmusikk, spilt til perfeksjon. Videre er det tydelig at hvert enkelt bandmedlem spiller hver note med den presise lidenskapen som forsikrer at tango simpelthen aldri kun ender opp i historiebøkene», skrev Dan Hobson i Songlines Magazine i sin anmeldelse av platen. El Muro Tango har de siste årene spilt over 100 konserter i Europa og Argentina. Høsten 2019 debuterte bandet for et utsolgt Royal Concertgebouw i Amsterdam, og senere har det fulgt invitasjoner til store europeiske tango- og jazzfestivaler som Innsbruck Tango Festival og Jazzkaar.

Tora Augestad er en norsk sangerinne og skuespiller med hovedvirke i Tyskland, Sveits og Norge. Hun har markert seg som en svært fleksibel sanger som beveger seg mellom samtidsmusikk, musikkteater, kabaret, pop og tidligmusikk. Hun er kjent for sine originale musikalske og dramatiske konsepter. Hennes plateinnspillinger spenner vidt, fra en portrett-CD med verker av Kurt Weill, Marcus Paus og Charles Ives med Oslo Filharmoniske Orkester til innspillinger av tidligmusikk og kabaret med bandet Music for a While, bestående av blant andre trekkspilleren Stian Carstensen og jazztrompetist Mathias Eick. Siden 2007 har hun vært bosatt i Berlin.

Karl Espegard – fiolin
Juan Pablo De Lucca – piano
Lysandre Donoso – bandoneón
Jon Åsnes – kontrabass
Tora Augestad – sang

Youtube

El Muro Tango ft. Cyrena & Steinar – Nostálgico (Official Music Video)

Music for a While: Come Again (live) – EnergiMølla

Spotify

Nostálgico – Album by El Muro Tango, Juan Villarreal

Venue Details

Address
Vaterlandsveien 11
Slemmestad 3470
Norway
Website: