Gjøvik Kultursenter

Friday @ 20:00

Gjøvik, Norway

Concert: El Muro Tango & Tora Augestad feat. Cyrena & Steinar

Gig Details

Admission:
350/300,- +AVG

«Dette er verdensklasse!» – Mona Berntsen, Norske Talenter

Det kritikerroste tangobandet El Muro Tango har opplevd en eventyrlig fremgang siden oppstarten høsten 2016. Med en solid dose energi, fengslende melankoli og fintfølende lekenhet formidler gruppen autentisk argentinsk tango med et friskt og moderne tonespråk. I november har de med seg den prisbelønte norske vokalisten og skuespilleren Tora Augestad og stjerneparet Cyrena & Steinar (Norske Talenter). Det inviteres til en forrykende tangoforestilling med spektakulær dans, lidenskapelige musikk og heftige rytmer!

El Muro Tango ga ut sitt debutalbum Nostálgico på Galileo Music i 2018 til strålende kritikker i den internasjonale pressen. «Håndverket her er eksepsjonelt. Dette er kvalitetsmusikk, spilt til perfeksjon. Videre er det tydelig at hvert enkelt bandmedlem spiller hver note med den presise lidenskapen som forsikrer at tango simpelthen aldri kun ender opp i historiebøkene», skrev Dan Hobson i Songlines Magazine i sin anmeldelse av platen. El Muro Tango har de siste årene spilt over 100 konserter i Europa og Argentina. Høsten 2019 debuterte bandet for et utsolgt Royal Concertgebouw i Amsterdam, og senere har det fulgt invitasjoner til store europeiske tango- og jazzfestivaler som Innsbruck Tango Festival og Jazzkaar.

Tora Augestad er en norsk sangerinne og skuespiller med hovedvirke i Tyskland, Sveits og Norge. Hun har markert seg som en svært fleksibel sanger som beveger seg mellom samtidsmusikk, musikkteater, kabaret, pop og tidligmusikk. Hun er kjent for sine originale musikalske og dramatiske konsepter. Hennes plateinnspillinger spenner vidt, fra en portrett-CD med verker av Kurt Weill, Marcus Paus og Charles Ives med Oslo Filharmoniske Orkester til innspillinger av tidligmusikk og kabaret med bandet Music for a While, bestående av blant andre trekkspilleren Stian Carstensen og jazztrompetist Mathias Eick. Siden 2007 har hun vært bosatt i Berlin.

Danseparet Cyrena Drusine & Steinar Refsdal ble for alvor kjent for det norske publikumet som finalister i Norske Talenter i 2018. Paret har opptrådt på festivaler og show rundt om i Europa, i Buenos Aires, New York og Bangkok. De har holdt oppvisning med Oslo-Filharmonien og gjestet Den Norske Opera & Ballett, og er blitt berømmet for sin eleganse og lidenskap.

Denne kvelden blir en fantastisk mulighet til å lene seg tilbake og nyte dans og musikk av topp internasjonal klasse!

Venue Details

Address
Gjøvik Kultursenter
Elvegata 2-4
Gjøvik 2815
Norway