El Muro Tango Fiesta – Mai 2020

El Muro Tango Fiesta

ENGLISH VERSION

Lørdag 23. mai 2020 samles noen av Europas mest populære tangoband til en storslått tangofest på Cosmopolite Scene! Det blir gjester fra Berlin, Paris, Amsterdam og Stockholm i tillegg til lokale artister av internasjonalt renomé. Forbered deg på en hel kveld med dansing til pulserende rytmer fra levende orkestre, akkurat som i Buenos Aires. Tango DJ varmer opp dansegulvet før og etter hver akt.

Program
18.00: Dørene åpnes, milonga med DJ Maria Mondino
19.30: Los Milonguitas
21.00: El Muro Tango & Omar Mollo
22.30: Electrocutango
23.30: Milonga med DJ frem til kl. 01.00

Billettsalg på Ticketmaster
Ordinær: 650,- + avg

Kjøp billetter

Arrangementet er sponset av Cosmopolite Scene, Radio Latin America og Caminito Café & Pizzería. Organisert med støtte fra Oslo World, Oslo Tango Club og Den Argentinske Ambassaden i Norge.

Artister

Maria Mondino

Maria Mondino er en ekte tanguera. Hun kommer fra La Plata, Argentina, og er kjent for sin raffinerte stil og følsomhet til dansegulvet. For tiden bor hun i Berlin hvor hun jobber som tangodanser, lærer og DJ. Hennes musikalske utvalg går fra de veldig tradisjonelle klassikerne til dagens moderne og dansbare tango. Maria har undervist og opptrådt på festivaler og milongaer i hele Europa og Asia. Hun organiserer «Milonguera de Ley», en månedlig milonga i Berlin og står bak festivalen Ibiza Tango Love, som nå går inn i sitt tiende år.

https://www.facebook.com/mariamondinomusic/

 

Los Milonguitas

Siden 2017 har tangotrioen Los Milonguitas spilt mer enn 100 konserter i 20 land rundt om i Europa, og har posisjonert seg som et av de mest populære live tangobandene i dag. Gruppen har et klart mål for øye: at alle danserne skal fylle dansegulvet på milongaen. Influert av de store orkestrene fra gullalderen (Di Sarli, D'Arienzo, Caló), tilbyr «Los Milonguitas» stilriktige trioversjoner så vel som sine egne komposisjoner, alltid med hensyn til milongueroen, dansegulvets sanne hovedperson.

http://www.losmilonguitas.com/

El Muro Tango

Med sin nylige debut i The Royal Concertgebouw i Amsterdam, samt opptredener på store europeiske tango- og jazzfestivaler, er El Muro Tango i ferd med å skape seg et solid navn på den internasjonale musikkscenen. Gruppen har fått ros i det britiske magasinet Songlines for sitt eksepsjonelle håndverk og blitt komplimentert for sin store energi og fengslende melankoli. Musikken deres består av tradisjonell argentinsk tango med et friskt og moderne harmonisk språk, og inneholder elementer av jazz og søramerikanske rytmer.

http://www.elmurotango.com

Omar Mollo

Omar Mollo er en prisbelønt tangosanger fra Pergamino i provinsen Buenos Aires, for tiden bosatt i Nederland. Hans siste album «Tango Cosmopolita» med Gran Orquesta Típica OTRA ble gitt ut av Sony Argentina i 2018 og nominert til Latin Grammy Awards. I 2013 vant han Carlos Gardel-prisen i kategorien “Beste album - mannlig tangoartist”, og i 2005 og 2015 ble han anerkjent av Konex Foundation som en av tiårets beste tangosangere. Omar holder jevnlig konserter over hele Europa, så vel som på de største tangofestivalene i Argentina.

http://www.omarmollo.com.ar

Electrocutango

Electrocutango vakte internasjonal oppsikt i 2005 med nyskapende tango som kombinerer tangoens rytmer med elektroniske effekter. Den legendariske poeten Horracio Ferrer beskrev musikken som «solid, upåklagelig og raffinert versjon av ny tango i det 21. århundre». Bandet vil presentere nytt materiale fra deres kommende tredje album! I Electrocutango’s musikk begir man seg på en vandring mellom det melankolske og melodiske, fra det mystisk uforutsigbare til det drivende og suggererende rytmiske. Elementer fra Puerto Rico, Brasil og Cuba, fra hiphop, tekno, turntableisme, jazz, og selvfølgelig - tango – kombineres i en skjønn forening.

http://www.indris.net/electrocutango